torstai 20. tammikuuta 2011

Alku ei hyvältä näytä....

Viikonloppuna heitimme pikku keikan Joensuuhun ja edelleen Ilomantsiin koiranäyttelyyn, samalla kummitätiä moikkaamaan. Mennessä ihaillessamme upeita maisemia ja keliä, väläytteli peltipoliisi valojaan. Kääk! Onneksi isäntä ratissa. ;)

Sunnuntaiaamuna Joensuussa pakkasta -28 ja Ilomantsissa peräti -31,5!!!! Ja näyttelystä ei oikeastaan mitään sanottavaa. EH ja lihava koira, jolta mahanaluskarvat puuttuvat. Tai no, tulihan näyttelypaikalle myös vanhat tai oikeammin entiset naapurintytöt. Olipa kiva tavata ja pikainen tilannekatsaus puolin ja toisin tehdä.

Reissulta palatessa hajosi auto! Ja vielä Parikkalan kohdalla! Parikkalasta on meille tullut jonkinmoinen kohtalon paikka. Vuonna 2001 oli äitini matkalla Itä-Suomeen ja sai samaisella paikkakunnalla aivoinfarktin. Että näin!

Hinuria odotellessamme ajoi ohi muutama utelias ja yksi jopa kääntyi ja tuli tietenkin kyselemään, että mikäs hätä täällä. Kehui olevansa entinen autokorjaamoyrittäjä ja tokaisi siinä heti konepellin alle kurkattuaan, että jakohihna poikki. Mehän ei sitä tietenkään uskottu, kun heti seuraavassa lauseessa ukko tokaisi, ettei näistä nykyajan kulkuneuvvoista ossoo sannoo ja häipyi saman tien. Veikkasimme sähkövikaa tms.

Auto hinattiin lähimmälle merkkikorjaamolle, tässä tapauksessa Vuoksenniskalle ja onneksi hinuriukkeli tajusi soittaessaan kysyä meiltä montako meitä oli, koskapa normiautoon emme olisi mahtuneet. Tyttäremme Jii tuli samaan aikaan autoliikkeen pihaan, kuin mekin sitten saavuimme. Roudasimme kamat autosta toiseen ja matka jatkui Luumäelle. Siellä sitten kaaduimme suoraan sänkyyn ja untenmaille.

Aamulla selvittelimme auton kohtaloa ja teimme lumitöitä, että edes jollain kulkupelillä olisimme kauppaan pääseet. Naapurin traktori onneksi kävi ajamassa pahimmat lumikasat pihalta. Piha näyttää näin lumisena talvena vain kutistuvan.:)

JAKOHIHNA POIKKI! soitti korjaamon kaveri. Ja joku kirosi lahjakkaasti!

Vee tuli illalla hakemaan meidät kohti kotia, jossa sitten olimme ennen kahdeksaa. Vee KEHUI saaneensa elämänsä ensimmäiset ylinopeussakot sunnuntaina ja ihan työpaikkansa lähellä (ainahan ne tulee siinä loppukiri vaiheessa ja tutussa ympäristössä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti